Verkopen

Na veel wikken en wegen de knoop doorgehakt om je woning te verkopen?

Mooi, dat houdt in dat je bezig bent met een nieuwe locatie voor jezelf of gezin en dat is leuk maar ook spannend. Het verkopen van je eigen huis is voor veel mensen echter vooral spannend. Het wordt pas leuk als het verkooptraject soepel verlopen is en daar ben ik voor. Als makelaar probeer ik zoveel mogelijk te ontzorgen door van te voren het hele traject te bespreken en doorlopen.

 

Tijdens een persoonlijk gesprek probeer ik erachter te komen welk traject het beste voor je werkt. Wat is een realistische vraagprijs, moeten we snel handelen, hoe gaan we je jouw huis presenteren en op  welke momenten plannen we bezichtigingen? Door te luisteren naar jouw verhaal en te inventariseren kom ik met een persoonlijk stappenplan. In grote lijnen is deze voor iedereen hetzelfde maar uiteindelijk zijn het de kleine dingen die het verschil maken.

tekoop_bl

Samenwerking
Voor mij is het belangrijk dat we een goed resultaat behalen maar ik vind het net zo belangrijk dat we op een prettige manier samenwerken. Want uiteindelijk draait het verkopen van jouw huis om onze samenwerking. Daarom is het voor jou van belang dat je ook met mij wilt samenwerken. Alleen dan komen we tot een optimaal resultaat.

 

Afspraken
Een goede samenwerking draait om duidelijke en heldere afspraken. Dankzij het persoonlijke stappenplan zorgen we voor een soepel traject. Hieronder vat ik stapsgewijs samen hoe het proces in elkaar steekt en wat er precies bij komt kijken.

Stap 1 – Kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek bespreken we vrijblijvend je wensen en inventariseren de verschillende mogelijkheden. Dit hangt onder andere af van de vraagprijs, presentatie van de woning, startdatum, flexibiliteit ten opzichte van bezichtigingen en tariefstelling.

Stap 2 – Full service

Ik ben een full service makelaar en neem het hele proces op me.

Stap 3 – Benodigde documenten

Opstellen en verzamelen van alle benodigde documenten. Denk hierbij aan de vragenlijst, lijst van zaken, opdracht tot dienstverlening en aktes.

Stap 4 – Professionele fotograaf

Ik plan een professionele fotograaf voor de presentatie. Jij bepaalt hoe uitgebreid die presentatie wordt. Tijdens dit moment komt er ook iemand je woning inmeten conform NEN2580.

Stap 5 – Verkooptekst

Ik schrijf een pakkende verkooptekst en als je wilt, pas je deze aan of voeg je details toe.

Stap 6 – Online presentatie

Na goedkeuring gaan we over tot de online presentatie. Je woning wordt op verschillende sites geplaatst waaronder uiteraard Funda.nl en Beldemakelaar.nl.

Stap 7 – Marketing

Ik zorg er tevens voor dat alle makelaars op de hoogte zijn van jouw woning.

Stap 8 – Te koop bord

Ik plaats een bord op de gevel of in de tuin.

Stap 9 – Bezichtiging

Als het allemaal volgens plan verloopt mogen we bezichtigingen inplannen en daarbij ben ik altijd aanwezig. De planning gebeurt altijd in samenspraak met jou. Wanneer komt het jou uit, ik ben flexibel.

Stap 10 – Onderhandeling

Ik voer, namens en in samenspraak met jou, de onderhandelingen en zorg dat zowel de prijs als de overige voorwaarden zo goed mogelijk zijn.

Stap 11 – Koopakte

Ik stel de koopakte op (behalve in Amsterdam, daar doet de notaris dit) en zorg ervoor dat de juiste clausules en voorwaarden worden opgenomen. Ik stuur de akte zsm op naar de koper zodat deze ondertekend kan worden.

Stap 12 – Verkocht

Gefeliciteerd je hebt je huis verkocht, het is tijd voor Champagne!

Ik ben aanwezig bij de eindinspectie en begeleid je bij de notaris voor de daadwerkelijke sleuteloverdracht.